Caută

CALCULATOR ELECTRONIC

4_main

Dragi  colegi .

 Vă oferim  un nou calculator optimizat pentru calcularea lentilei de bază . Am adăugat câteva modificări față de versiunea anterioară a calculatorului pentru a optimiza potrivirea.

  1.  1) Cu refracția sferică mai mare de -4,00 D, RZD va fi acum oferit cu 25 de microni mai adânc decât era în versiunea anterioară și în calculele riglei. Acest lucru va preveni decentrarea lentilelor în primele zile de utilizare a lentilelor. Dacă după câteva zile (o săptămână) cu această lentilă observați o subcorecție, dar lentila este bine centrată, va fi ușor să obțineți corectarea completă prin reducerea adâncimii sagitale cu zona centrală de tratament deja existentă („lacul albastru”).
  2.  2) În noul calculator, puteți introduce atât refracția unui meridian plat, cât și raza acestuia.
  3.  3) Axa dublă este calculată automat pe baza astigmatismului corneei. Prin urmare, în noul calculator, este necesar să se indice cheratometria ambelor meridiane - plate și abrupte.

 Valoarea astigmatismului corneean și diferența corespunzătoare  RZD sunt  preluate din două studii efectuate de Paragon. Au fost luate măsurători pentru 3 lungimi diferite de coardă de  8,9 și 10 mm.

Pentru un design de lentilă sferică, coarda de 8 mm  este  locul în care lentila intră în contact strâns cu corneea periferică. Dacă diferența dintre meridianele abrupte și cele plate din această zonă nu depășește 30 de microni, lentila sferică este bine optimizată. Calculatorul sugerează utilizarea unei diferențe RZD  de  50 de microni  începând cu un astigmatism corneean de 1,5D .

Diferența RZD va fi după cum urmează:

  • 1,50 D – 2,00 D = 50 microni
  • 2,01 D - 2,75 D = 75 microni
  • Mai mult de 2,75 D = 100 microni

DESCARCĂ Calculatorul

 

Oftalmo.md Clinica Oftalmologica

Oftalmo.md Clinica Oftalmologica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Animi autem blanditiis deleniti inventore porro quidem rem suscipit voluptatibus! Aut illum libero, praesentium quis quod rerum sint? Ducimus iure nulla totam!