Caută

ALEGE LENTILE CRT 100 PARAGON

Selecția de lentile Paragon

Lentilele de contact Paragon CRT ® 100 pentru terapia refractivă a corneei permit  corectarea temporară a miopiei  datorită unei modificări reversibile a curburii corneei.

O ușoară reducere a curburii corneei poate reduce puterea excesivă de focalizare a ochiului miopic. Prin controlul precis al gradului de remodelare a corneei, care este scopul designului lentilelor CRT®, este posibilă restabilirea focalizării corecte a ochiului și compensarea completă a miopiei.

Lentila este concepută pentru a fi purtată noaptea și îndepărtată în timpul zilei. După îndepărtarea lentilelor de contact, corneea  își păstrează forma schimbată  pe toată perioada de veghe sau pe cea mai mare parte a acesteia.

Lentilele sunt purtate regulat noaptea pentru a asigura  efectul de „corecție” a formei corneei .

Lentilele au suprafețe anterioare și posterioare congruente, fiecare constând din trei zone:

 1. zona sferică centrală,
 2. „zona de întoarcere” sigmoidală calculată matematic cea mai apropiată de cornee,
 3. „zonă de aterizare” necurbă.

Suprafețele din față și din spate ale obiectivului sunt conectate fără probleme prin fețe eliptice.

podbor-linz-paragon-2

O astfel de lentilă afectează în mod activ și dozat epiteliul corneei. Sub partea centrală (mai plată) a cristalinului, lacrima este împinsă spre periferie, sub partea paracentrală (mai abruptă), dimpotrivă, se acumulează, formând o relație dozată de forțe microcapilare pozitive și negative („pull-push”). ”efect).

 Acțiunea dozată a forțelor microcapilare determină redistribuirea epiteliului de suprafață (subțierea în centru) și acumularea și hidratarea matricei intercelulare în partea paracentrală (îngroșarea epiteliului).

 Modificările de grosime apar în intervalul de până la 25-30 microni (cu o grosime a epiteliului de 50-60 microni). Pentru a corecta 1 dioptrie a miopiei este necesara reducerea cu aproximativ 6 microni a grosimii epiteliului din centru!

 Keratometric, sub acţiunea cristalinului, zona centrală a corneei se aplatizează, iar cea paracentrală devine oarecum mai abruptă.

 Lentilele de contact sunt plasate direct pe cornee. În plus, diametrul lor este mai mic decât diametrul corneei cu 0,7-1,0 mm. Astfel, o lentilă selectată corect nu atinge partea limbă a corneei, nu compromite zona de creștere a epiteliului și rețeaua vasculară marginală.

Curbura zonei centrale de bază este aleasă să fie mai plată decât curbura zonei centrale a corneei.

Lentila este plasată astfel încât această zonă să fie în contact cu partea superioară a părții centrale a corneei. În timpul în care corneea acceptă curbura acestei zone a lentilei, puterea sa optică se va modifica cu valoarea așteptată. De aceea, numele acestei zone este zona  de tratament  .

Următoarea zonă, periferică curbei bazei centrale, este  zona de întoarcere  (zona de întoarcere) - are o formă sigmoidă, conectând fără probleme această zonă cu zona centrală și cu al treilea element. Sigmoidul este modelat matematic pentru a aduce partea din spate a cristalinului mai aproape de cornee. Această zonă este descrisă convenabil folosind lățimea și adâncimea unui dreptunghi, care este o secțiune transversală a zonei de întoarcere. Lățimea zonei este fixă ​​și este de 1 mm, expertul (medicul) care selectează lentilele determină adâncimea zonei de întoarcere (RZD).

Al treilea element, numit  zona de aterizare  , are forma unui trunchi de con. Acest element este tangențial la cornee. Zona de aterizare se abate de la cornee în jurul punctului de corespondență tangențială pentru a oferi „lifting de margine”.

Zona de aterizare se caracterizează prin unghiul care se formează între secțiunea sa transversală și orizontală. Acest parametru este selectat de medic în timpul selecției lentilei.

Ultimul și cel mai îndepărtat element,  marginea , formează marginea lentilei. Această zonă ia forma dorită a unei elipse convexe, oferind confort.

Marginea modelului CRT ® este prestabilită și echivalentă în toate lentilele, indiferent de ceilalți parametri.

Lentilele CRT ® au următorii  parametri fixe :

 • Aria optică = 6,0 m
 • Lățimea zonei de retur = 1,0 mm
 • Grosimea centrului = 0,15 mm + 0,01
 • Greutatea lentilei - 1 g.

Zona optică și lățimea zonei de retur pot fi modificate în cazuri individuale prin comandă specială. Zone optice mai mici pot fi necesare pentru diametre ale corneei neobișnuit de mici sau mari. Pentru diametrele corneene mai mari de 10,8 mm și o îmbunătățire a țintei mai mică de 6,00 dioptrii, se recomandă setările standard.

Lentilele de contact Paragon CRT ® 100 sunt folosite pentru a modifica puterea de refracție a corneei.

Modificarea refracției corneei este rezultatul unei  ușoare modificări a formei suprafeței acesteia .

După punerea lentilelor, există de obicei o creștere a razei de curbură a regiunii centrale și o scădere a razei de curbură a regiunii paracentrice a corneei.

Toate suprafețele frontale ale lentilei sunt exact paralele cu spatele lor. Grosimea lentilei în cele trei zone este independentă de parametrii lentilei, dar este aleasă pentru a maximiza transferul de oxigen, stabilitatea și confortul.

Opțiuni pentru lentile

 

Diametrul total (D)

9,5 până la 12,0 mm

Raza de curbură a bazei centrale

6,50 până la 10,50 mm

Hemicordul zonei optice (OZ)

2,50 până la 3,50 mm

Lățimea zonei de întoarcere (w)

0,75 până la 1,5 mm

Adâncimea zonei de întoarcere (Δ)

Nu mai mult de 1,0 mm

raza zonei de aterizare

catre infinit

Unghiul zonei de aterizare (φ)

-25 până la -50º

Lățimea zonei de aterizare (LZW)

0,5 până la 2,75 mm

Lățimea muchiei marginii (P)

0,04 mm până la LZW

Puterea dioptriilor

-2,00 până la +2,00 dioptrii

 

podbor-linz-paragon3

Lentilele de contact Paragon CRT ® 100 sunt fabricate din materialul Paragon HDS ® 100, care este un copolimer acrilat de fluorosiliconă termorezistent cu un conținut de apă de cel mult 1%.

 

CARACTERISTICILE LENTILELOR PARAGON CRT ® 100 (Paraflucon D)

Indicele de refracție

1,442 (Nd la 25°C)

Transmisia luminii * (verde)

95%

Unghi de contact (unghi de incidenta)

42º

Gravitație specifică

1.10

Duritate (Shore D)

79

Continut de apa

< 1%

* Determinarea transmisiei luminii și a transmisiei spectrale, ISO 8599:1994.

PERMEABILITATEA LA OXIGEN A LENTILELOR CRT®

 

 

 

 

Material

 

 

 

 

Putere

 

Permeabilitatea la oxigen (metoda Fett modificată)*

k  x 10 -11

 

Permeabilitatea la oxigen (metoda ISO**)

k  x 10 -11

 

 

Grosimea pe centru

(mm)

 

Grosimea medie armonică ***

(mm)

Capacitatea de transmitere a oxigenului (conform Fett)

k / l x 10 -9

Capacitatea de transmitere a oxigenului (ISO)

k / l x 10 -9

HDS 100

-2.00

145

o sută

0,145

0,163

89

61

HDS 100

apartament

145

o sută

0,163

0,166

87

60

HDS 100

+2,00

145

o sută

0,180

0,168

86

60

* (cm2/s) (ml O2) / (ml x mm Hg) Metoda I. Fett modificată
** (cm2/s) (ml O2) (ml x mm Hg) Metoda ISO/ANSI, ISO 9913-1
** * Semmons, WA, „Contact Lens Thickness & Miscellaneous”, The Optician, 5/12/80.

 

Indicații (pentru utilizare)

 

Lentilele de contact rigide permeabile la gaz Paragon CRT ® 100 (Paraflucon D) pentru terapia refractivă a corneei sunt utilizate pentru a  corecta eroarea de refracție miopică a ochiului .

Lentilele sunt destinate purtării de noapte și în scopul corectării temporare a miopiei până la 6,00 dioptrii la ochi cu astigmatism corneean până la 1,75 dioptrii.

 • Eroare de refracție de la -0,5 la -5,50 dioptrii cu astigmatism până la -1,75 dioptrii
 • Keratometrie de la 37 la 52 dioptrii

Lentilele special concepute sunt folosite pentru a corecta astigmatismul corneei până la 3.5D.

Conceptul de recrutare

 

Lentilele de contact Paragon CRT ® 100 pentru terapia refractivă a corneei sunt concepute pentru a aplatiza partea centrală a corneei și, prin urmare, a reduce miopia. Acest obiectiv este atins prin proiectarea lentilei și metoda de instalare a acesteia.

Scopul ajustării este o lentilă bine centrată, care are o curbură de bază care este mai mică decât curbura celui mai plat meridian al corneei cu cel puțin cantitatea de tratament necesară la acel meridian.

O lentilă bine plasată va avea adâncimea sagitală adecvată pentru a preveni înclinarea și a obține centrarea la vârful corneei. O lentilă bine plasată va avea, de asemenea, un profil de adâncime sagital adecvat pentru a preveni ca marginea corneei să atingă suprafața corneei.

Lentila va oferi o aplanare a corneei centrale, un spațiu paracentric între cristalin și cornee și o aliniere tangențială a zonei de aterizare la cornee.

Există patru obiective principale de recrutare :

 • asigurarea unei curburi de bază care ar trebui să schimbe forma corneei de dedesubt până se obține o curbură rezultată care duce la emetropie sau o ușoară hipermetropie;
 • asigurarea unei zone de întoarcere care reglează adâncimea lentilei și influențează formarea profilului lacrimal;
 • asigurarea unei zone de aterizare care are unghiul potrivit pentru a obține un punct de contact mediu cu corneea;
 • oferind un diametru al lentilei care, împreună cu unghiul Landing Zone, are ca rezultat o centrare optimă.

Previzibilitatea rezultatelor

Lentilele de contact Paragon CRT® 100 pentru terapia refractivă a corneei pot obține  o reducere temporară totală sau parțială a miopiei pacienților . Gradul de reducere va depinde de mulți factori, inclusiv gradul de miopie, configurația inițială a corneei, caracteristicile de elasticitate ale ochiului și modul în care sunt introduse lentilele.

Gradul mediu de reducere a miopiei a fost determinat de studii clinice, dar pentru pacienții individuali, acest grad poate diferi semnificativ de medie.

 

Analiza de risc

 

Există un anumit risc  atunci când purtați lentile de contact . Dar riscul cu lentilele de contact Paragon CRT® 100 pentru terapia refractivă a corneei  nu  depășește riscul cu alte lentile de contact rigide permeabile la gaz .

Apariția efectelor secundare este redusă la minimum cu un control adecvat al lentilelor de către pacient. Pacienții trebuie învățați cum să aibă grijă de lentile, cum să pună și să scoată lentilele. Pacienții trebuie instruiți să îndepărteze lentilele de contact dacă sunt detectate semne neobișnuite. Pacienții trebuie învățați să nu poarte niciodată lentile de contact în prezența substanțelor nocive. Pacienții ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de importanța și necesitatea vizitelor ulterioare la optometrist.

 

Selectarea lentilelor de contact pentru terapia refractivă a corneei Paragon CRT ® și Paragon CRT ® 100

 

Notă:  Lentilele de contact pentru terapia refractivă a corneei trebuie montate numai de un profesionist calificat și certificat.

Selecţie

Folosind calculatorul, practicienii ar trebui să fie ghidați de  parametrul cheratometric plat  și  de partea sferică a refracției statice (MRS) a ochiului .

Calculatorul sugerează o anumită lentilă care îndeplinește parametrii  Curbură de bază ,  Adâncime zonei de întoarcere (RZD)  și  Unghi de aterizare (LZA)  pentru obiectivul original. Pe baza rezultatelor evaluării testului fluorescent al lentilei propuse, medicul evaluează caracterul adecvat al potrivirii acestuia.

Calculul
curburii de bază de vindecare                              

Planul K (în dioptrii)
- MRS
- ajustare 0,50
= Curbura bazei

 

Calculul de bază al curburei

43,75               FK
+ 0,00              TGT
43,75
- 4,00               MRS (sus)
39,75
- 0,50               Rx = +0,50

39.25 Curbură de bază

Lentila de bază este calculată folosind o riglă specială sau un calculator electronic.

Selectarea unei lentile de probă după riglă:

 • Determinați valoarea meridianului plat al corneei
 • Găsiți-l pe linie
 • Plasați cursorul pe valoarea keratometriei
 • Găsiți valoarea refracției dorite în fereastra verticală
 • Veți vedea parametrii lentilei dorite în fereastra verticală a calculatorului.
  De exemplu:  
  Ks 43,25 @180 44,25 @ 90
  MR -3,50 -0,50 X 180
 • podbor-linz-paragon4


   
 • Lentila estimată:  6,8-550 -33

   

  Alegerea unui obiectiv de probă folosind un  calculator electronic :

 • Introduceți valoarea meridianului plat al corneei până la a doua cifră  (separate prin virgulă în formatul englezesc)
 • Introduceți refracția ochiului  (fără a specifica semnul „-”)
 • Obțineți o valoare recomandată pentru lentile
 • Localizați această lentilă în kit-ul de probă și evaluați-i potrivirea cu testul cu fluoresceină.

  Criteriile de prescriere a lentilelor

  Lentilele trebuie:

 • Au o zonă de tratament de 4+ mm  (vezi imaginea de mai jos).
 • Fii centrat, margine la margine și relativ la pupilă  (vezi imaginea de mai jos).
 • Aveți o ridicare de margine acceptabilă  (vezi săgețile A, B, C din figura de mai jos).
 • Aveți o mobilitate echilibrată (când clipiți la 1 mm).
 • Detectează modelul fluoresceină „negru, verde, negru, verde”.
 • podbor-linz-paragon5

  A: Ridicare minimă, dar acceptabilă a marginii
  B: Ridicare a marginii mai mare decât necesară, dar normală
  C: Aspect cu ridicare optimă a marginii

  Algoritmul de selectare a lentilei sugerează lentila primară și evaluarea acesteia în funcție de  următoarele criterii :  centrare ,  zona de aplanare ,  lățimea zonei de întoarcere, lățimea  zonei de aterizare a lentilei ,  înălțimea marginii lentilei .

  Potrivirea lentilelor este optimizată prin trecerea la alte lentile, dacă este necesar, în cadrul aceleiași curburi de bază, pe baza unor astfel de opțiuni de parametri.

  LENTILA BINE CENTRATA: topograma inainte si dupa purtare

 • 11

  Obiectivul NU este REGLAT dacă este prezent unul dintre următorii parametri:

 • Arie mică de tratament sau absența sa completă
 • Decentrarea lentilelor
 • Ridicare minimă a marginii sau fără ridicare a marginii lentilei
 • podbor-linz-paragon6


   
 • Zona de tratament nesemnificativă ca urmare a unei adâncimi sagitale prea mari - cristalinul este adânc
 •  

  Screenshot_1

  Cum să depanați problemele de alegere

   

  Zona de tratament mică sau deloc deloc 
  (lentila adâncă)

  Prima opțiune
  A doua opțiune
  A treia opțiune

   


  Reduceți LZA
  Reduceți RZD
  Mărește curbura bazei

  Cu toate cele trei opțiuni,
  adâncimea sagitală a lentilei scade în grade diferite, lentila se
  aplatizează.

  În cazul unei scăderi a  LZA - cu 15 µm, în cazul unei scăderi a
  RZD - cu 25 µm, în cazul unei creșteri a BC - cu 7 µm.

   

  lentile decentrate

   

  Decentrare în jos (lentila adâncă)

  Scăderea LZA
  Scăderea  RZD

  Decentrare în sus și în lateral (lentila plată)

  Creșteți  RZD Creșteți LZA
   

   

  Exemple de lentile decentrate

 • podbor-linz-paragon-8

  Lentila este setata mai sus (cu o zona de tratament ovala).
  Lisa este plată. Este necesară adâncirea lentilei prin creșterea RZD.

  Topograma corneei după expunerea la lentile plate

  podbor-linz-paragon9

  Ambele lentile sunt așezate mai sus și ușor spre nas, ceea ce este confirmat de topografie. Aruncă o privire la „zâmbetul” de jos

  (epiteliul se mișcă în jos de la o lentilă înaltă).

  Topograma corneei după expunerea la lentile profunde

  podbor-linz-paragon10


  Lentilele sunt deplasate de la centru în jos și spre nas, zona de aplanare este sub pupilă (lentilele sunt adânci).
 • podbor-linz-paragon11


  Aceste diagrame topografice confirmă că lentilele sunt deplasate în jos și spre tâmplă.
 • podbor-linz-paragon12

  Diagrama topografică din dreapta confirmă deplasarea lentilei în jos și ușor spre tâmplă sau „jos și afară”. Diagrama din stânga arată deplasarea în jos a lentilei. Ambele hărți topografice au „insule centrale”. Insulele centrale sunt adesea rezultatul unei adâncimi excesive a lentilei sagitale; pot apărea și în lentilele bine centrate, dar cu o potrivire ridicată.

  Algoritm de depanare

   

  1)  Dacă

  Lentila este centrată (confirmată de topografie, dacă este disponibilă)
  Zona de tratament este rotundă și are un diametru de 5+ mm.
  Înălțimea corespunzătoare a marginilor
  furnizată Refracția peste lentilă 0/+0,25D Fără
  astigmatism indus

   

  ȘI
  miopia reziduală este -0,50

  Apoi
  crește curbura bazei cu 0,50-0,75D 

  Miopia reziduală variază de la 1 la 1,50

  Reduceți LZA cu 1 grad

  2)  Dacă

  Lentila este centrată (confirmată de topografie, dacă este disponibilă)
  Zona de tratament este rotundă și are un diametru de 5+ mm
  Fără înălțare a marginilor
  Refracție peste lentilă 0/+0,25D Fără
  astigmatism indus

   

  Și
  miopia reziduală este 1,00

  apoi
  Scădeți LZA cu 1 grad 

  Miopia reziduală este de 1,50

  Scădeți LZA cu 1 grad
  și creșteți BC cu cel mult 0,50 D 

  3)  Dacă

  Lentila este centrată (confirmată de topografie, dacă este disponibilă)
  Zona de tratament este rotundă și are un diametru de 5+mm.
  Înălțimea corespunzătoare a marginilor
  furnizată. Refracția peste lentilă 0/+0,25D
  , dar există o forță cilindră reziduală NE CORECTATĂ 

   

  iar
  miopia este complet corectată

  atunci
  cauza este astigmatismul lenticular

  sau
  Miopia reziduală este mai mică de 1,00

  sau
  Miopia reziduală este 1,50

  Sunați un specialist din clinica Paragon; este necesar să se aplice o combinație a acestor procese pentru a reduce deformarea (deformarea).

 • 1

  2

  3


   
 • Scorul de ridicare a marginilor

 • 4

  5

  6

   

  7

 • Algoritm de optimizare a potrivirii obiectivului

   

  1. Centrare greșită

  Centrarea necorespunzătoare poate fi rezultatul unui diametru insuficient al lentilei. Dacă lentila este împinsă spre centru și aceasta oferă suport central perfect, spațiu paracentral și atingere periferică, diametrul total este prea mic și centrarea poate fi realizată doar prin creșterea diametrului total.

  Această situație apare atunci când diametrul corneei este de 12,0 mm sau mai mult.

  În acest caz, se comandă o lentilă cu un diametru crescut (11,0 mm) de aceiași parametri în curbura bazei, zona de întoarcere, dar aripile mărite cu un grad.

  2. Fără aplanare centrală

  Este posibil ca obiectivul să nu aibă un suport central din două motive.

  Primul este că curbura bazei poate fi pur și simplu aleasă incorect. Verificați cheratometria sau topografia corneei pentru a vă asigura că lentila selectată este mai plată decât vârful corneei. Dacă curbura bazei a fost aleasă corect, cauza în majoritatea cazurilor este adâncimea sagitală excesivă.

  Dacă adâncimea zonei de întoarcere este prea mare, lentila va crește adâncimea sagitală în raport cu același diametru al coardei corneene. În acest caz, modelul de fluoresceină va forma un suport „arcuit” în afara zonei de întoarcere.

  Această problemă este rezolvată prin reducerea RZD. Lentila va atinge zona de referință centrală în loc de partea exterioară a zonei de întoarcere.

  În cazurile de excentricitate mare a corneei pretratament, unghiul zonei de aterizare poate fi, de asemenea, prea mare în combinație cu adâncimea zonei de întoarcere. Reducerea unghiului zonei de aterizare permite lentilei să mărească suportul central.

  3. Fără decalaj paracentral

  O lentilă care are o adâncime sagitală totală prea mare poate etanșa și poate împiedica migrarea fluoresceinei sub lentilă. Rezultatul este un model uniform, dar incolor. Lentila poate fi împinsă sau parțial ridicată pentru a permite filmului precornean care conține fluoresceină să se deplaseze sub lentilă. Apoi imaginea se va schimba semnificativ.

  4. Decalaj paracentric excesiv cu bule în zona de întoarcere

  O lentilă cu prea mult spațiu la joncțiune înainte de a se întoarce spre cornee poate conține bule de aer în zona optică și de retur. Verificați panta de bază pentru a determina adecvarea acesteia pentru tratament. Dacă curbura bazei este corectă și adâncimea corectă a zonei de întoarcere este prevăzută în locul potrivit, atingerea circumferențială și ridicarea marginii arată corecte, zona optică trebuie redusă pentru a reduce ridicarea deasupra corneei. Acest lucru se întâmplă în unele cazuri cu un grad de tratament dat mai mare de 5,00 dioptrii. În unele cazuri, bulele sunt reduse prin scăderea RZD cu 25 microni sau LZA cu 1 grad.

  5. Suport greu (Arc negru) la joncțiunea zonei de întoarcere și a zonei de aterizare

  Dacă suportul zonei optice și atingerea zonei de aterizare sunt normale, zona de întoarcere este prea adâncă și fie lățimea, fie adâncimea trebuie redusă. Creșterea unghiului zonei de aterizare mută și punctul de contact dincolo de limitele articulației spre marginea lentilei.

  6. Sprijin greu în zona de aterizare

  Verificați din nou dacă curbura bazei este corectă și zona de întoarcere este adecvată pentru acest tratament. Dacă suportul nu asigură o etanșare completă, dar modelul fluoresceină arată un suport uniform întunecat în loc de o peliculă precorneană ușoară, reduceți unghiul zonei de aterizare cu un grad.

  7. Decalaj excesiv în zona de aterizare

  Această problemă este adesea asociată cu o centrare slabă. Pentru a studia modelul fluoresceinei, împingeți întotdeauna lentila spre centru, minimizând orice înclinare. Dacă lentila asigură un sprijin central adecvat și un spațiu între două îmbinări, dar zona de aterizare cauzează o ridicare excesivă a marginilor, măriți unghiul zonei de aterizare.

  Tabel de depanare

   

  Problemă

  Motiv posibil

  eliminare

  Aplanare insuficientă a lentilei

  • Formarea punților din cauza adâncimii sagitale excesive
  •  Reduceți adâncimea zonei de întoarcere
  • Reduceți unghiul zonei de aterizare

  Suport excesiv, centrare insuficient de bună

  • Curba de bază prea plată
  • Adâncime insuficientă a zonei de întoarcere
  • Unghiul zonei de aterizare este prea mic
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere
  • Măriți unghiul zonei de aterizare

  Centrare orizontală slabă

  • Adâncime sagitală insuficientă
  • Diametru insuficient al lentilei
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere
  • Măriți unghiul zonei de aterizare
  • Măriți diametrul total*

  Colorare cu puncte de suprafață

  • Deflexie insuficientă a lentilei
  • Suprafața lentilei este murdară
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere
  • Măriți unghiul zonei de aterizare
  • Spălați sau înlocuiți lentila

  Mișcare insuficientă a lentilelor

  • Deformarea excesivă a lentilei
  • Reduceți unghiul zonei de aterizare
  • Reduceți diametrul total*

  Decalaj excesiv LZ

  • Distanță excesivă între două articulații
  • Mică excentricitate a corneei
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere
  • Măriți unghiul zonei de aterizare

  Hipercorecție

  • Modificarea excesivă a formei corneei
  • Creșteți curbura bazei zonei optice

  Efect de refracție insuficient

  • Panta de bază prea mare
  • Centrare slabă a lentilelor
  • Reduceți zona de aterizare dacă este necesar
  • Reglați centrarea prin creșterea unghiului zonei de aterizare

  Lentila strânsă sau fără mișcare

  • Zona de întoarcere prea adâncă
  • Diametrul prea mare
  • Reduceți adâncimea zonei de întoarcere
  • Reduceți diametrul

  Lentila cu potrivire lejeră

  • Zona de întoarcere este prea mică
  • Zona de aterizare prea mică
  • Diametrul prea mic
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere
  • Măriți unghiul zonei de aterizare
  • Măriți diametrul

  Setare ridicată a lentilelor

  • Unghiul zonei de aterizare este prea mic
  • Diametrul prea mic
  • Măriți unghiul zonei de aterizare
  • Măriți diametrul

  Plângeri de strălucire sau fantomă

  • Zona de întoarcere adâncă
  • Centrare slabă
  • Reduceți adâncimea zonei de întoarcere
  • Creste diametrul*

  Lentila stricata sau zgariata

  • Lentila murdară
  • Îngrijirea necorespunzătoare a lentilelor
  • Utilizarea demachiantelor uleioase
  • Consultați Îngrijirea lentilelor

  Creșterea astigmatismului corneei

  • Centrare slabă
  • Diametrul prea mic
  • Adâncime insuficientă a zonei de întoarcere
  • Reglați centrarea
  • Creste diametrul*
  • Creșteți adâncimea zonei de întoarcere

  VA rău cu lentile

  • Centrare slabă
  • Puterea optică eronată a lentilei
  • Reglați centrarea
  • Verificați refracția peste lentilă

  VA rău fără lentile

  • Centrare slabă
  • Astigmatism neregulat al corneei
  • Reduceți LZA și/sau OAD
  • Centrare corectă (vezi modalități de a corecta subtratamentul)

  Evaluare suplimentară a lentilelor

  Testarea recomandată de practicienii de îngrijire a ochilor este esențială pentru a asigura continuarea purtării cu succes a lentilelor de contact. Această revizuire ar trebui să includă evaluarea mișcării lentilelor, centrarea, confortul și modelul de fluoresceină.

  În prima dimineață după o noapte de purtare a lentilelor, evaluați potrivirea acestora pentru a vă asigura că criteriile pentru o lentilă potrivită continuă să fie îndeplinite. Modelul de fluoresceină este un ghid pentru adaptarea lentilei. Mobilitatea lentilei scade de obicei în dimineața următoare.

  O lentilă cu mobilitate excesivă trebuie înlocuită cu alta cu un diametru mai mare, mai mic decât diametrul corneei cu 0,5-1,0 mm. Unghiul zonei de aterizare ar trebui evaluat în ceea ce privește posibilitatea creșterii acesteia.

  Dacă nu există efect de refracție după îndepărtarea lentilei, motivul pentru aceasta poate fi faptul că curba de bază nu este suficient de plată sau că zona de întoarcere este prea adâncă. Dacă curba de bază se ridică deasupra părții centrale a corneei, aceasta nu va aplatiza corneea, chiar dacă curba de bază este semnificativ mai plată decât corneea pe care o acoperă. Dacă curba de bază a fost aleasă să fie mai plată decât corneea, echivalent cu o reducere a miopiei, aplatizarea insuficientă se datorează cel mai adesea adâncimii excesive a zonei de întoarcere. Adâncimea zonei de întoarcere ar trebui apoi să scadă până când modelul fluoresceină demonstrează suportul central corect de 3,0-5,0 mm.

  După îndepărtarea lentilelor, efectuați un examen biomicroscopic pentru a detecta prezența epiteliopatiei, care poate indica o acțiune excesivă a cristalinului - evaluați refracția peste lentilă (și reduceți-o dacă este necesar), descentralizarea lentilei sau potrivirea prea strânsă a lentilei (optimizați lentila) .

 

Programul de purtare a lentilelor de pornire recomandat

 

Este ideal ca pacientul să înceapă să poarte lentile peste noapte din prima noapte. Lentilele bine montate asigură centrarea cu ochii închiși. Efectul interacțiunii lentilelor cu clipirea și gravitația poate determina decentrarea lentilelor în timpul purtării cu ochii deschisi. Pacienții trebuie sfătuiți să pună lentilele în ochi cu 5 până la 10 minute înainte de a merge la culcare.

Pacienții trebuie avertizați că, în caz de îndoială, lentilele trebuie îndepărtate. Este foarte important ca un pacient care poartă lentile pentru prima dată să nu doarmă în lentile care provoacă senzația de corp străin în ochi. Dacă există o senzație de corp străin în ochi, pacientul trebuie să îndepărteze lentila, să o clătească, să o umezească și să o reinstaleze. Dacă disconfortul persistă, lentila trebuie îndepărtată și consultați un medic.

Este mai bine să vizitați un medic la câteva ore după trezire, pacientul ar trebui să vină fără a scoate lentilele. Această vizită este o oportunitate excelentă de a evalua centrarea și performanța optică a lentilei.

În cazul performanței optime a lentilelor, medicul recomandă utilizarea în continuare a lentilelor. Dacă există întrebări cu privire la potrivirea lentilelor, acestea ar trebui optimizate chiar în prima dimineață după utilizarea lentilelor.

Efectul maxim și stabil din utilizarea lentilelor se va obține după 7-10 zile de utilizare zilnică a lentilelor. Timpul mediu de purtare a lentilelor pe timp de noapte este de 8 până la 10 ore. Încercați să mențineți timpul de purtare a lentilelor la acest nivel.

 

Îngrijirea lentilelor

 

Sunt utilizate proceduri standard pentru lentilele de contact rigide permeabile la gaz.

ATENȚIE: Lentilele de contact Paragon CRT ® 100 pentru terapia refractivă a corneei sunt livrate medicilor nesterile și uscate. Lentilele trebuie umezite înainte de utilizare.

Îngrijirea lentilelor

Consultați instrucțiunile de îngrijire care vin împreună cu lentilele dvs.

 

Livrare

 

Fiecare lentilă Paragon CRT ® 100 este furnizată nesterilă într-o sticlă individuală de plastic. Lentila este furnizată uscată sau umedă în soluție universală Unique-p®. Aceasta solutie contine hidroxipropil guar, un sistem unic de hidratare si conditionare, polietilen glicol, Tetronic®, acid boric, propilenglicol; protejat cu 0,0011% POLYQUAD® (poliquaternium-1) și 0,01% edetat disodic. Cutia, banda de ambalare sau nota de livrare vor enumera raza curbei bazei centrale, puterea dioptriei, diametrul total, adâncimea zonei de retur, unghiul zonei de aterizare, grosimea centrului, numărul de serie, data expedierii și culoarea lentilei. Dacă pacientul este alergic la oricare dintre ingredientele enumerate, scoateți lentila din soluție și puneți-o în soluție salină neconservată timp de 24 de ore înainte de a o clăti și de a o folosi.

Oftalmo.md Clinica Oftalmologica

Oftalmo.md Clinica Oftalmologica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Animi autem blanditiis deleniti inventore porro quidem rem suscipit voluptatibus! Aut illum libero, praesentium quis quod rerum sint? Ducimus iure nulla totam!